Bureau PUUR
zoeken
Bureau PUUR
 
 

Blog

Opvallend nieuws, trends, opmerkelijke zaken, Bureau PUUR blogt! In deze blogs delen we regelmatig onze visie en ervaring met jullie.

Wie dit leest is kansloos!

04.11.2015 | Lisette van de Wijgert

Wie dit leest is kansloos

Niet echt een gezellige openingszin “Wie dit leest is kansloos“. Maar bijna elke ochtend zie ik deze woorden in zwarte letters op een viaduct staan. Pfff… Goeiemorgen mijnheer de graffitist! Wat bedoel je eigenlijk?

Ja, als je met 150 km/uur recht op dit viaduct af zou rijden dan ben je inderdaad kansloos en zijn het de laatste woorden die je ooit leest. Het is echter maar een klein weggetje direct na een scherpe bocht en hoge verkeersdrempel. Dus al zou je willen, een dodelijke knuffel met de betonnen pijler is schier onmogelijk. Maar wat wil je dan zeggen?
Had je zo’n hekel aan dit dorp dat je alle inwoners en zelfs passanten, tot losers bestempeld? Of misschien alleen de types als ik, die elke ochtend om half 7 achter het stuur kruipen om weer naar kantoor te gaan?

Ging het wel goed met je? Was het misschien een hartenkreet na een gestrande liefde? Wellicht bedoelde je het gewoon als heel onschuldige aanwijzing voor een verdwaalde speurtochtganger?

Hoe dan ook, je woorden intrigeren me. Bijna elke dag schiet me wel weer een nieuwe verklaring te binnen.

Nu vele jaren en bedenksels verder zal jij me inderdaad voor kansloos houden. Maar ik geef niet op, elke nieuwe verklaring is weer een verrijking. Zolang we creatief blijven, zijn we namelijk nooit kansloos. Hoe erg het soms ook tegen zit op je werk, in je relatie of voor je bedrijf, blijf altijd op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe drijfveren, nieuwe verklaringen.

Bij Bureau PUUR weten we als geen ander dat ‘Creatief blijven’ een absolute must is. Ook bij hoge werkdruk, juist bij hoge werkdruk! Daarom triggeren wij iedereen elke dag om creatief te zijn.

Bij deze dagen we jouw creativiteit ook uit: De origineelste verklaring voor “Wie dit leest is kansloos“, belonen wij graag met een feestelijke lunch voor 2 personen bij Brasserie Bij PUUR.
Want “Wie dit leest, is kansrijk
(meld je ideeën onder dit blog of mail me olav@bureaupuur.nl)

Olav Donkers (Bureau PUUR)


Reacties:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie: