Bureau PUUR
zoeken
Bureau PUUR
 
 

Blog

Opvallend nieuws, trends, opmerkelijke zaken, Bureau PUUR blogt! In deze blogs delen we regelmatig onze visie en ervaring met jullie.

Ik zie, ik zie

02.06.2016 | Lisette van de Wijgert

Ik zie, ik zie…
… wat jij niet ziet!
Het seizoen staat weer voor de deur en het mooie weer is in aantocht! Bij de eerste lentekriebels trekken wij Nederlanders de vakantiespullen van zolder, laden als nr. 1 caravanland de sleurhut of auto in en zoeken de mooiste plekjes van het land op. En nu aan ons allen de taak om deze kritische consumenten, die wegens de voortdurende economische crisis de geldpot aan het eind van de regenboog nog niet gevonden hebben, volop te laten genieten. Met minimale middelen het maximale eruit halen. Maar hoe??
Een prachtig voorbeeld kwam ik laatst tegen toen ik met mijn vriend op een vol terras lekker in het zonnetje zat. Naast ons zat een vader met zijn dochtertje van een jaar of zes. “Papa”, zei het meisje uit het niets, “ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is boos!” Waarop de vader reageert met een vreemde blik en zegt “nee, zo gaat dat spelletje niet lieverd, je moet een kleur zeggen!” Heerlijk, die vaste denkpatronen van ons volwassenen, maar goed het meisje houdt vol en papa moet eraan geloven. “Oké, ehm… het laken op de tafel, het suikerzakje, de stoelpoot, de parasol, het …” “Neeeheee,” onderbreekt het meisje, “die kunnen toch niet boos zijn! Ik bedoel de mevrouw die ons helpt… die doet boos tegen die andere mevrouw en nou kijkt die mevrouw ook boos! Zielig hè?”
Aii, ja zo gaat het… gasten kijken en zien het personeel. En wat doen wij als we op het toneel staan? We rennen en vliegen als het druk is en hangen erbij als het rustig is. ALLES zien de gasten, zelfs een meisje van 6 ziet het. Misschien moeten we allemaal wel doen wat dit meisje deed… Kijk eens rond als je aan het werk bent en speel met je collega’s ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’ Elkaar helpen om te leren kijken, wie durft het aan?


Reacties:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie: