Bureau PUUR
zoeken
Bureau PUUR
 
 

Blog

Opvallend nieuws, trends, opmerkelijke zaken, Bureau PUUR blogt! In deze blogs delen we regelmatig onze visie en ervaring met jullie.

Ik word oud

09.02.2017 | Lisette van de Wijgert

Ik word oud…..

 

Een half jaar geleden kwam mijn zoon bij mij met de vraag of ik hem wilde helpen met het maken van een spreekbeurt over onze hond , een Berner Sennen. Deze moest hij over drie weken gaan geven. “Natuurlijk wil ik dat”, was mijn antwoord, maar op de vraag of we er vanavond aan zouden gaan werken kreeg ik een vertwijfelende blik en de vraag of ik wel wist hoeveel dagen er in 3 weken zaten.
En hij ging met de hond wandelen.
Nadat er een week overheen was gegaan stelde ik hem dezelfde vraag waarop ik dezelfde blik als de week ervoor kreeg. Ik heb me toen voorgenomen om niets meer te vragen en hem zelf zijn eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dit is namelijk ook een leerproces. Zowel voor mijn zoon als voor mij, want ik moest me behoorlijk inhouden om niet naar de spreekbeurt te vragen
Een week daarna merkte ik op dat ik steeds zenuwachtiger naar de deadline aan het kijken was dan mij zoon dat deed en als een goed vader betaamt, ging ik alvast research doen. Op de zolder, in alle boeken die ik heb over Berner Sennen honden. Ik had voorlopig genoeg leesstof.
Vier dagen voor zijn spreekbeurt komt mijn zoon eindelijk met de verlossende vraag of we die avond aan de spreekbeurt kunnen gaan werken. Helaas moet ik hem vertellen dat het vanavond niet gaat lukken omdat ik naar defensie moet. “Geeft niets pap, dan begin ik er zelf aan” was zijn sprankelende antwoord.
Die avond weet ik niet hoe snel ik naar huis moet gaan en thuis gekomen ga ik meteen naar boven, zie dat hij nog wakker was en vraag ik hem of hij een begin heeft kunnen maken en of ik hem morgen kan helpen. Slaperig kijkt hij me aan en verteld hij dat hij al klaar is.
Verbaasd ga ik naar beneden met de gedachte hoe hij dat zo snel heeft kunnen doen. Die volgende ochtend vraag ik hem aan het ontbijt hoe hij zo snel de boeken heeft kunnen lezen en zijn antwoord is: “Boeken euh, die heb ik niet gezien, ik heb alles opgezocht op internet”. Ik at stil mijn boterham op. Waarop hij vervolgt ”Maar kun je me vanavond wel helpen met het maken van een power point, want dat kan ik nog niet. En jij maakt die toch veel voor je werk”. Als een trotse pauw ben ik die dag naar m’n werk gegaan.
Echter toen ik die avond thuis kwam was de power point al klaar. Op mijn vraag hoe hij dat heeft gedaan, antwoord hij met de vanzelfsprekendheid die alleen kinderen kunnen hebben; ” Pap, ik zat vanmiddag in de bus en daar heb ik via You Tube geleerd hoe je een Power Point Presentatie moet maken en toen ik thuis kwam heb ik het meteen uitgevoerd”.
Geweldig die nieuwe leermethodes!!
Mede door deze gebeurtenis zijn wij binnen Bureau PUUR met andere ogen gaan kijken naar leermiddelen en zo zijn we gekomen tot een digitaal inwerkprogramma van nieuwe medewerkers. Interactief, op je eigen tempo en met veel voorbeelden en films kan de nieuwe medewerker op zijn of haar telefoon, computer of laptop een inwerkprogramma volgen zodat ze perfect zijn voorbereidt op de eerste werkdag en de dagen die gaan volgen. Als leidinggevende hoeft je alleen maar te volgen waar en hoe ver de medewerker in het programma is en hem of haar te helpen waarneer de medewerker erom vraagt..
Ook benieuwd hoe efficiënt dit programma is, mail of bel ons


Reacties:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie: